Suolahdentie 8, 58450 Punkaharju
+358 45 342 97 97
info@majoitushepokatti.fi
Lähetä tiedustelu
Kaunis Punkaharjun seutu kutsuu myös elokuussa
Kaunis Punkaharjun seutu kutsuu myös elokuussa

Suomen suvi on jo pitkällä ja elokuu kolkuttelee ovella. Kauniit, kultaiset elokuiset illat ovat yksi tunnelmallisimmista loppukesän antimista. Kokosimme muutamia vinkkejä maatilalomallesi Punkaharjun seudulle. Lopussa myös linkkivinkkikokoelma alueelle, varmistathan aukioloajat suoraan kohteista. 

Palvelemme aamiaismajoitus- ja leirintäaluevieraita joka päivä elokuun loppuun saakka. Majoittujille maatilan aamu- ja iltakierrokset kotieläinpihalla myös joka päivä koko elokuun ajan. Lisäksi päivävieraille kotieläinpiha ja kahvila ovat avoinna elokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Katso vapaat majoitukset ja varaa suoraan maatilaloma verkkokaupastamme. Tervetuloa Punkaharjulle!

Maalaistouhuja maatilan lähimaisemissa – metsän herkkuja, nikkarointipaja, niittybongausta ja Riihikallerian luontokuvia

 

 

Elokuussa metsät ovat pullollaan herkkuja. Mustikkasato on tänä vuonna erityisen hyvä ja sieniä löytyy myös varmasti kuin sateella. Maatilan isäntä vinkkaa varmat paikat :) Sieniä on mukava paistella iltaruuaksi vaikkapa trangialla pastan kaveriksi. Mustikat maistuvat parhaiten sellaisenaan tai maustamattoman jogurtin kera. 

Tämän kesän yksi suosikkipuuhia maatilalla on ollut nikkarointipaja. Pajalla voit naputella oman hyönteishotellin, kaarnalaivan tai vaikkapa oman ITE-taideteoksen. Materiaalit tulevat talon puolesta. 

Mikaelin taidonnäyte, upeapurjeinen kaarnalaiva

Suosittelemme myös niittybongausta! Kuinka monta erilaista kasvia ja kukkaa löydät? Kuinka monta erilaista hepokattilajia löydät pelloltamme? Kamera mukaan ja eikun kuvailemaan! 

 

 

 

Tamperelainen Luca keräsi bongasi erilaisia kasveja koulutehtävää varten Hepokatin ympäristöstä

Riihikallerian valokuvanäyttelyn teema on tänä vuonna “Maaseudun helmiä”, Yrjö Utin valokuvia maalaismaisemista. Vinkki: kuvat toimivat hyvänä oppaana niittybongaukselle. Itse valokuvaaja esittelee myös mielellään tarinoita kuvien takaa. Ilmoitathan etukäteen meille, mikäli toivot opastusta tiettynä aikana. Vanhan riihen valokuvanäyttelyyn on vapaa pääsy. 

Vaellukset islanninhevosilla kansallismaisemissa 

Hyvän tuulen talli, Aurinkolaukan Harjutalli järjestää islanninhevosvaelluksia Punkaharjun humisevissa kansallismaisemissa elokuun loppuun saakka. 

Aurinkolaukan issikat ansaitulla tauolla vaelluksella Vaahersalossa

Lisätietoja ja varaustiedustelut: aurinkolaukka@gmail.com tai mieluiten tekstiviestillä 050 5535640. Aurinkolaukan Harjutallin sivuille tästä

Päivä Savonlinnassa – kävellen Hepokatista Luston asemalle ja kiskobussilla kaupunkiin 

Mitä jos kävisitkin Savonlinnassa ilman omaa autoa? Näe Punkaharjun seutua hieman eri näkövinkkelistä. Tallaa maalaismaisemissa kohti sinistä Potkusalmen siltaa ja käänny heti sillalta vasemmalle kohti Topeliuksen polkua, kiemurrellen harjumaisemissa kohti Luston vanhaa asemalle. Luston asemalla sijaitsee myös Aseman Taidelaiturin mielenkiintoinen miljöö ja upea taidegalleria. Kesän näyttely on avoinna joka päivä klo 10-17 elokuun loppuun saakka. 

Luston asemalla sijaitsee Aseman Taidelaituri ja maamerkkinä on upea Miina Äkkijyrkän teos

Savonlinnan junapysäkki on aivan keskustan ja torin tuntumassa. Savonlinnassa suosittelemme herkuttelua suolaisilla tai makeilla Lettukahvila Kalliolinnassa, joka on avoinna 23.8.2020 saakka. Herkkulliset muikkuannokset saat Kalastajankojulta Savonlinnan kauppatorilta!

Etäisyys Hepokatista: kävelymatka noin 5 km Hepokatti – Luston vanha asema, junamatka Lusto-Savonlinna kesto 27 minuuttia

Lisätietoja:  

www.vr.fi 

https://www.asemantaidelaituri.fi

https://lettukahvilakalliolinna.com  

https://www.kalastajankoju.com 

Kerimäki – mahtava puukirkko ja kuvauksellinen kirkkoranta 

Tiesitkö, että Kerimäellä sijaitsee maailman suurin puukirkko? Arkkitehti A. F. Granstedtin suunnittelema ja Axel Magnus ja Theodor Tolpon urakoima kristikunnan suurin puukirkko on valmistunut 1847. Istumapaikkoja yli 3000, tilaa kirkossa kaikkiaan noin 4000-5000 hengelle. 

Kerimäellä sijaitsee myös Sirkuskentän ja rannan kupeeseen sijoittuva upea liikuntapuisto ja ulkoilmakuntosali, joka tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille. 

Kerimäen suuri puukirkko on näkemisen arvoinen

Etäisyys Hepokatista: noin 23 kilometriä 

Lisätietoja: https://www.savonlinnanseurakunta.fi/kerimaen-kirkko  

https://visitsavonlinna.fi/products/kerimaen-kirkko-maailman-suurin-puukirkko/

https://visitsavonlinna.fi/products/kerimaen-kirkkoranta-uimaranta-ja-vierasvenesatama/

 

Muita linkkivinkkejä

Savonlinnan tapahtumakalenteri: http://www.savonlinnanyt.fi 

Ravintolat Punkaharjulla: http://www.visitpunkaharju.fi/ravintolat/ 

Pyöräillen Punkaharjulla: 

http://majoitushepokatti.fi/pyoraretki-punkaharjulla-punkaharju-bicycle/ 

https://retkipaikka.fi/pyorailemassa-punkaharjulla/ 

Puulajipuisto: https://visitsavonlinna.fi/products/punkaharjun-puulajipuisto-ja-kokonharjun-luontoreitti/

Lisää päiväretkikohteita: http://majoitushepokatti.fi/paivaretkikohteet/ 

 

Alueen matkailusivustot: 

www.visitpunkaharju.fi 

www.visitsavonlinna.fi