Suolahdentie 8, 58450 Punkaharju
+358 45 342 97 97
info@majoitushepokatti.fi
Lähetä tiedustelu
Lumikenkäilemään lompsis – Pikkujänön reitti odottaa jo!
Lumikenkäilemään lompsis – Pikkujänön reitti odottaa jo!

Vaikka Hepokatti vielä nukkuu talviunta hiihtolomaviikoilla, olet tervetullut meille päiväretkeilemään omatoimisesti. Voit halutessasi kiertää kauniissa peltomaisemissa kulkevan Pikkujänön-lumikenkäreitin ja nauttia retken päätteeksi eväitä pihan kodalla. Lumikenkäreitin varrella voit metsäneläimien ja maisemataulun lisäksi bongata kotieläinpihamme talviasukkeja – lampaita ja shetlanninponit Vertin ja Fridan. Talvikaudella lumikenkäreitillä ja kotieläinpihalla voit vierailla ilman kotieläinpihatikettiä (toisin sanoen veloituksetta :)).

Ihastu reitin varrella maisemataulun aina vaihtuvaan näkymään

Lumikenkäreitti Pikkujänö

Opasteet lumikenkäreitin alkuun lähtee suoraan Hepokatin parkkipaikalta. Lumikenkäreitti on noin kilometrin mittainen merkitty reitti pellon ympäri. Reitti sopii hyvin pienemmillekin lapsille, koska reitti kulkee lähellä pihapiiriä ja reittiä voi halutessaan pidentää tai lyhentää oman jaksamisen mukaan. Reitti on merkitty vihreä-sinisellä nauhalla. Mikäli et löydä reitin alkua, niin voit olla yhteydessä Hepokatin väkeen (puh. +358 45 342 9797). Autamme kyllä mielellämme.

Saat meiltä lainaan myös lumikenkiä. Ole yhteydessä etukäteen lumikenkien osalta, niin opastamme mistä lumikengät löytyvät ja osaamme varata teitä varten oikean kokoisia lumikenkiä oikean määrän. Lumikenkien lainaamisesta perimme 5€/pari/kerta.

Lumikenkäreitti on merkitty vihreä-sinisellä Punkaharjun lumikenkäpuisto logolla ja nauhalla. Voit aina kysyä apua Hepokatin väeltä, mikäli sinulla on reittiin liittyviä kysymyksiä.

Kotieläinpihan talvi

Kotieläinpihan eläimistä osa asustelee maatilalla ympäri vuoden.  Voit vierailla kotieläinpihalla omatoimisesti, kunhan muistat noudattaa muutamia tärkeitä kotieläinpihan sääntöjä.

Muista siis nämä säännöt, niin kaikilla on turvallista ja mukavaa: Eläimiä ei saa ruokkia. Käyttäydy rauhallisesti, etteivät eläimet säikähdä turhasta. Eläinten aitauksiin ei saa mennä. Tutustu eläimiin ensiksi vähän kauempaa, ja vasta sitten mene vähän lähemmäksi. Pidä sormet piilossa eläimiltä. Jos eläin lepäilee tai on nukkumassa, ethän herätä sitä turhaan. Lapset vierailevat kotieläinpihalla huoltajan vastuulla. Näillä vinkeillä kaikilla Teillä vieraillamme ja eläimillä on turvallista olla maatilalla.

Maatilalta löydät talvella Vertti- ja Frida-ponit, lampaat sekä Hepokatin kuusi kissaa. Hepokatin kuusi kissaa ovat Isabella, Huli, Hali, Bebe, Viivi ja Viiru. Kissoilla on omat aikataulut ja pakkasesta riippuen ne liikkuvat ulkona. Eläimemme ovat tottuneet ihmisiin, mutta muista että eläin voi aina säikähtää tai pelästyä jotain yllättävää. Joten käyttäydy rauhallisesti ja varovaisesti aina eläinten seurassa. Olet vastuussa aina omasta ja mahdollisista mukana olevista alaikäisistä lapsista. Kiitos jo etukäteen näistä huomioista. :)

Lampolassa ulkoillaan – muistathan noudattaa kotieläinpihan sääntöjä, niin kaikilla on turvallista ja mukavaa

Eväshetki grillikodassa

Grillikodasta löydät polttopuita ja tulentekovälineet. Punainen grillikota löytyy suoraan parkkipaikan edestä, leikkikentän keskeltä suuren keinun vierestä.

Tervetuloa viettämään talvipäivää Hepokatin kotieläinpihalle Vaahersaloon!

P.S. Jos innostut lumikenkäilemään enemmänkin, löydät kaikki Punkaharjun Lumikenkäpuiston reittien kartat ja esittelyt Visit Punkaharjun kotiesivuilta täältä.

Tule lumikenkäilemään pikkujänön jäljissä – nähdään Vaahersalossa!