Suolahdentie 8, 58450 Punkaharju
+358 45 342 97 97
info@majoitushepokatti.fi
Lähetä tiedustelu
Talvinen Punkaharju kutsuu – tule jo!
Talvinen Punkaharju kutsuu – tule jo!

Talvi on saapunut vihdoin Punkaharjulle ja ihastuttava harjualue kutsuu retkeilemään ja liikkumaan luonnossa. Vaikka meillä Hepokatissa vielä vietellään talvitaukoa, löytyy Punkaharjulta monta mielenkiintoista päiväretkikohdetta ja syytä lähteä liikenteeseen. Tässä muutama vinkki lähimatkailuun ja pakko vierailla -kohde listattuna talvisella Punkaharjulla.

Talvinen Punkaharjun harjutie

1. Valokuvausta tutkimuspuistossa

Kiireetön aamupäivä harjulla kameran kanssa, termarikahvit ja ruisvoikkarit eväänä. Taukopaikkana Karjalankallion laavu Laukansaaren tutkimuspuistossa tai Kuikonniemen levähdyspaikka harjutien kupeessa. Siinä resepti rentouttavaan päiväretkeen Punkaharjulla. Eväisiin kannattaa panostaa :). Hyvät eväät = huippuretki. Karjalankallion laavulta löydät myös polttopuita. Varuiksi mukaan kannattaa napata kuitenkin omat tulitikut.

Ikoniset kivisillat ikuistettuna valokuvaan

2. Jääretki luistellen, hiihtäen tai kävellen

Hyvä paikka aloittaa jääretki on joko Tuunaansaari tai Kruunupuiston Inkeritalon ranta. Luistimia ja muitakin sopivia liikuntavälineitä saa vuokrattua Harjun Portin välinevuokraamolta. Retkiluistelureitille voit ostaa joko päivälipun tai edullisen kausilipun. Kausilipulla saat luistella koko kuluvan kauden ajan niin useasti ja paljon kuin haluat. Huom! Muista aina tarkistaa jäätilanne, jos et ole aivan varma jään kantavuudesta. Jäänaskalit eivät ole huono turvavaruste liikkuessa jäällä. Jäällä liikkuminen on ihanaa, mutta turvallisuus on hyvä varmistaa pienillä etukäteisvalmisteluilla. Varsinkin jos alue on sinulle tuntematon tai muuten olet kokemattomampi jäälläliikkuja. Päivän jäätilanteen voit tarkistaa etukäteen Harjun Portin ylläpitämästä luistelupäiväkirjasta. Luonto on ihmeellinen ja päivän sää saattaa vaihdella hoidetuillakin reiteillä saman päivän aikana huomattavasti.

Retkiluistelureitin vieressä on ajettuna erillinen baana hiihtäjille ja kävelijöille. Jos kuitenkin haluat vaihtelua tasaiseen hiihtolenkkiin, kurkkaa myös muut harjualueen hiihtoreitit. Harjualueen latutilanteen ja reittikartat voit tarkistaa harjureittien omalta sivulta. P.S. Muista pysyä oikealla baanalla niin kaikilla on mukavampaa liikkua :)

Inkeritalon vohvelikahvila sattuu sopivasti jääreitin varrelle & kruunaa reippaan ulkoiluretken. Vohvelikahvila on avoinna talvikaudella la – su sekä hiihtolomaviikoilla päivittäin. Tarkemmat aukioloajat löytyvät Inkeritalon kotisivuilta.

3. Fatbikeretki Lustoon

Ota Kruunupuistosta fatbike eli läskipyörä alle ja suuntaa rantareittiä pitkin Suomen Metsämuseo Lustolle. Rantareitillä on turvallista liikkua myös hämärällä, sillä reittiä valaisevat uudet ja tyylikkäät valot iltaisin aina klo 21.30 saakka. Muista napata museokortti mukaan, kun vierailet Lustossa. Lustossa huoltotauko ajalla 8.–29.1.2018. Näyttelyt avautuvat taas tiistaina 30.1.2018. Vuoden ensimmäinen erikoisnäyttely Suden paluu avataan 1.2.2018. Mielenkiintoista. Matkan varrella voit ihastella vanhoja rakennuksia aina entisestä koristeellisesta Finlandia Hotellista, nykyiseen vaalenapunaiseen Hotelli Punkaharjuun. Tyylikkäitä vanhoja rakennuksia ovat myös vanha Punkaharjun juna-asema sekä Kruunupuiston alueella sijaitsevat punainen Inkeritalo ja hauskojen savupiippujen jugendhuvila Urhola.

4. Lumikenkäillen – 8 eri reittiä valittavana

Lähde lumikenkäilemään. Ympäri Punkaharjua on useampi merkitty lumikenkäreitti. Tänä talvena lumitilanne on paikoitellen jo aika hyvä ja lumikengillä pääsee mukavasti liikkumaan. Lumikenkäreiteistä löytyy jokaiselle jotakin. Lyhyemmät reitit sopivat lasten kanssa liikkuessa kun taas pidemmät ja haastavimmat reitit sopivat sinulle joka kaipaat kunnon treeniä. Lumikenkäreittien kartat ja lisätietoja reiteistä löydät täältä.

Hepokatin pihapiiristä lähtevä Pikkujänön polku on omatoimimatkailijoiden käytössä ja hiihtolomaviikoilla grillikota on myös lumikenkäilijöiden vapaassa käytössä. Pellon ympäri kulkevalle Pikkujänön polulle pääsee helposti, ja se soveltuu hyvin myös lapsiperheille. Voit tiedustella lumikenkiä lainaksi etukäteen soittamalla tai laittamalla viestiä Hepokattiin.

Lumikenkiä voit vuokrata myös Harjun Portista tai Kruunupuistosta.

5. Kuutamokävely harjulla

Kun kuutamo valaisee, ei tarvetta ole edes välttämättä otsalampulle. Kuutamossa tuttukin harjualue näyttäytyy ihan uudella tavalla. Kuutamoretkellä saatat kuulla pöllöjen huhuilua tai nähdä vilahduksen metsän asukkaista, kuten jäniksistä. Nauti hiljaisuudesta ja taianomaisesti yömaisemasta. Kuutamokävely on elämys kaikille aisteille.

Kuutamolla