Suolahdentie 8, 58450 Punkaharju
+358 45 342 97 97
info@majoitushepokatti.fi
Lähetä tiedustelu
Vastuullisuus on viihtyisyyttä & hyvää palvelua Sinua varten
Vastuullisuus on viihtyisyyttä & hyvää palvelua Sinua varten

Oman puutarhan antimia

Paikalliset nuoret, puusauna, mummon reseptit, pyöräily, heinänseivästys, kaarnalaivat, herkullinen kotiruoka, itseleivotut leivonnaiset, sopivasti vettä ja sähköä, muovien kierrätys, luontoaktiviteetit…. Psst! Oletko jo kuullut vastuullisesta matkailusta? Haluamme olla mukana tekemässä Punkaharjusta entistä viihtyisämpää ja vastuullisempaa matkailukohdetta juuri Sinua varten. Meille vastuullisuus tarkoittaa ennen kaikkea viihtyisyyttä ja hyvää palvelua. Ajattelemme vastuullisuutta, koska haluamme tarjota Sinulle hyvä vieraamme vain parasta palvelua ja parhaita tuotteita.

”Hippikylä” ilman juoksevaa vettä ja sähköä

Vastuullinen matkailu saattaa monelle meille tuoda mieleen yksinkertaisen ja askeettisen ”hippikylän” ilman juoksevaa vettä ja sähköä. Olemme saaneet kunnian olla pilottiyrityksenä mukana  Vastuullista matkailua Etelä-Savoon -hankkeessa. Hankkeen aikana minunkin käsitykseni ja tietoni vastuullisesta matkailusta on kasvanut huimasti. Meillä Suomessa moniasia on vielä liiankin hyvin, mutta vastuullinen matkailu on tulevaisuutta ja jos voimme oppia jotain jo etukäteen maailman isojen matkakohteiden ongelmista ja virheistä, niin eikö se ole vain hyvä asia?

Paikallisuus tekee elämyksen

Vastuullisuutta on monenlaista. Monille, kuten minullekin, ensimmäisenä mieleen tulee varmasti vastuullisuus liittyen ympäristöön. Ympäristöstä huolehtiminen onkin yksi tärkeä vastuullisuuden mittari. Ympäristön lisäksi vastuullisuutta on myös monet pienet asiat, jotka ovat meille kyllä tärkeitä matkaillessamme, mutta joiden emme katso liittyvän mitenkään vastuullisuuteen. Olisitko kuvitellut esimerkiksi että paikallisen nuoren palkkaaminen kesäoppaaksi tai leirintäalueapulaiseksi on myöskin vastuullinen teko? Tai se, että majoituspaikan keittiössä suositaan satokauden herkkuja, luomua ja paikallisia raaka-aineita olisi vastuullista toimintaa?

Paikallisuus on meille tärkeää – karjalanpiirakat

Vastuullisuutta on siis muutakin kuin roskien kierrätys tai sähkön ja veden säästäminen. Vastuullinen matkailu on ehdottomasti tulevaisuutta ja hyvä juttu etenkin matkailijan kannalta. Usein vastuullisesti toimivat yritykset myös tarjoavat yksinkertaisesti laadukkaampia eli parempia tuotteita kuin kilpailijansa. Vastuullisuus tarkoittaa matkailussa siis ennenkaikkea laatua, viihtyisyyttä ja palveluiden järkevää suunnittelua ja kehitystä. Sitä, että Teillä hyvät asiakkaat on mukava matkailla, käyttää hyviä palveluita ja nauttia lomasta. Vastuullinen matkailu ei siis todellakaan tarkoita askeettista, ikävää ja epämukavaa lomaa – päinvastoin!

Vastuullisuus on viihtyisyyttä ja iloista palvelua

Meillä vastuullisuus tarkoittaa sitä, että sinua palvelevat iloiset ja osaavat paikalliset työntekijät, keittiössämme valmistuu sesongin mukaisia herkullisia leivonnaisia sekä keittoja raaka-aineina oman puutarhan ja metsän antimet. Pidämme myös maatilamiljöön siistinä kierrättämällä muovit ja muut luontoon kuulumattomat roskat. Vastuullinen sähkön ja veden kulutus takaa sopivan kokoiset majoitushinnat. Vastuullinen paikalliset ihmiset, kulttuurin ja ympäristön huomioiva toiminta on resepti aitoon, puhtaaseen ja hyvään lomaan maaseudulla. Ehdottomasti.

Majoitu mukavasti luhtiaitassa